Paragrafen

Paragraaf Global Goals

Wij hebben het afgelopen jaar met ons Houtense beleid weer actief bijgedragen aan het streven van een veilige, gezonde en toekomstbestendige leefomgeving voor iedereen. De uitdaging om lokaal beleid aan te laten sluiten bij de wereldwijde duurzame ontwikkelingsagenda is ook dit jaar omarmd. Binnen onze vijf programma's is onze gemeentelijke inzet en de daarbij passende activiteiten voor de verschillende Global Goals weergegeven via bijbehorende icoontjes. Op die manier is een herkenbare  verwijzing naar de afzonderlijke Global Goal opgenomen.  Een symbool en een code verwijzen naar het specifieke Global Goal. Bijvoorbeeld GG3 verwijst naar Global Goal 3 ofwel Gezondheidszorg voor iedereen. Er is meer hierover te lezen op Global Goals voor Gemeenten | VNG

Resultaten Nationale Monitor Duurzame Gemeenten.
Ook in 2022 scoort Houten goed in de Nationale Monitor Duurzame Gemeenten (NMDG). Daarin is een lijst opgenomen met de duurzaamheidsscore voor alle Nederlandse gemeenten. Deze score is opgebouwd uit circa 140 indicatoren welke zijn onderverdeeld in 22 thema’s. Deze thema’s zijn weer onderverdeeld in drie kapitalen: een ecologisch, een economisch en een sociaal cultureel kapitaal. De balans tussen alle drie de kapitalen is belangrijk met betrekking tot duurzame ontwikkeling. De uiteindelijke totaalscore laat zien hoe het ervoor staat met de duurzame ontwikkeling in een regio. Hoe hoger de score hoe duurzamer.
Houten is gestegen van de 15e naar een 5e plaats van alle gemeentes die zijn onderzocht in de Nationale Monitor Duurzame Gemeenten 2022 (Het PON /TELOS). De resultaten zijn hieronder inzichtelijk gemaakt.

Deze pagina is gebouwd op 10/19/2023 15:30:49 met de export van 05/09/2023 08:50:51